SALA CONJUNTA DE COMANDAMENT GUÀRDIA URBANA DE BARCELONA GUBCCOO

El dimecres 22 de juny de 2022 els sindicats vam ser convocats pel Cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona per a exposar-nos les obres i els projectes d’infraestructures que té prefectura i l’administració.

S’ha realitzat una inversió de 25 milions d’euros per als tres projectes de les noves dependències de Ciutat Vella en Carrer Tàpies, les noves dependències d’UT5 i la reforma de l’edifici per a formació de Carrer Tànger.

Noves dependències d’UT5

En aquest mandat finalitzarà el projecte per a la nova dependència d’UT5, amb capacitat per a 300/350, galeria de tir i gimnàs. Fins a disposar d’aquest nou edifici es realitzaran les millores oportunes per a millorar la seguretat de l’edifici actual d’UT5.

Edifici per a formació de Carrer Tànger.

En Tànger es realitzarà obres en la primera zona per a instal·lar sistema de Clima, pavimentar i sanejar les parets, previsió de finalització al desembre. En 2025 es realitzarà la reforma integral de tot l’edifici.

Dependències de Ciutat Vella en Carrer Tàpies

L’obra en carrer Tàpies es van iniciar a l’abril, amb previsió de finalització a l’octubre, tindrà una capacitat de 350 treballadors.

La GUB tindrà competències en violència masclista, recollint denúncies, assistint a la mates… per a ells es disposarà d’una seu especifica en Rambles 43, on es realitzaran obres per a adequar-la, si el forjat ho permet s’instal·larà un gimnàs en una de les plantes.

S’està augmentant la capacitat dels vestuaris per a donar cabuda a l’augment de plantilla, especialment els vestuaris femenins, ja que en els pròxims anys es duplicarà la seva presència, augmentant en un 18%.

Sala Conjunta de Comandament

S’han realitzat obres d’adequació en Sala Conjunta de Comandament, continuen buscant nova ubicació

Unitat Muntada

En la unitat muntada s’ha tramitat la instal·lació de la climatització el “cos de guàrdia” i s’està realitzant un estudi o projecte per a instal·lar un sistema de ventilació forçat per a les quadres, amb un sistema de control de temperatura i humitat, per a millora de qualitat de vida d’animals i treballadors.

Des de CCOO GUB hem sol·licitat i reclamat al Cap de la GUB i als comandaments assistents a la reunió les següents qüestions:

1.- Reclamem la nova ubicació de la Sala Conjunta de Comandament. Quines gestions s’estan realitzant per a la nova ubicació? És una prioritat per al Cap de la Gub?

2.- Reclamem que es garanteixi que tots els agents puguin fer formació física en totes les dependències, ja sigui amb gimnasos en les dependències o externs que hi haurà en horari nocturn.

3.- Reclamem que es busqui una solució immediata a la impossibilitat de realitzar formació física que sofreix UT1 nit.

El Cap ens indica que ha donat ordre que els apuntin les hores als agents perquè no les perdin.

4.- Reclamem la relaxació en les mesures de seguretat en la majoria de dependències (taulells sense blindatge, cambres, perímetres…), edificis compartits amb portes d’accés sense control o fins i tot agents sense arma prestant servei uniformats en control d’accés a comissàries.

5.- Reclamem la necessitat de places d’aparcament en les dependències o en defecte d’això acords avantatjosos amb aparcaments municipals.

6.- En UT6 es perdran les places d’estacionament i no entenem els problemes o queixes que diu que rep prefectura per les nostres places d’estacionament, quan al costat d’UT6 existeix una gran reserva de 200 vehicles per a personal sanitari.

7.- Sol·licitem que es faci previsió d’aules per a formació permanent, ja que la de Carrer Tànger només té capacitat de 15 persones i a les aules de formació de Carrer Guàrdia Urbana es volen fer vestuaris.

8.- Reclamem el mal estat de l’edifici de Mossos en Les Corts, on sofreixen temperatures de 31° en zona de minutes i superiors en la zona d’entrevistes amb detinguts, sol·licitem que es busquin solucions i es corregeixin les deficiències.

9.- Sol·licitem la revisió i reparació del sistema de clima en la galeria de tir d’UT2, tenen temperatures superiors de 27°.

10.- L’edifici de platges en Passeig de Joan de Borbó, disposa de poc espai, sala de briefing és molt petita, menjador insuficient, sol·licitem que es valori o estudiï un edifici secundari o un nou edifici.

11.- Sol·licitem que es valori o estudiï la construcció d’un nou edifici per a la Unitat de Circulació i d’ Investigació a la Zona Franca, per a aprofitar l’espai disponible i dotar d’infraestructures concordes a les necessitats, actualment estan en un pàrquing i una nau reaprofitada.