CCOO diu que Afers Interns de la Guàrdia Urbana no és prou independent


beteve.cat

 

El responsable de Comunicació de CCOO de la Guàrdia Urbana, Jordi Gallart, ha dit al programa ‘bàsics’ que la unitat hauria de ser més independent “sense rebre cap tipus d’interferència”. Assegura que “no tenim proves,” però “ens arriba informació” que no s’investiguen totes les denúncies.

Segons ha explicat Gallart, totes les denúncies a agents o caporals s’estudien, però si són a un alt comandament “difícilment reben cap tipus d’investigació per part d’Afers Interns”. El representant sindical ha explicat que quan Barcelona en Comú va arribar al govern municipal, “el primer que vam demanar va ser una unitat d’Afers Interns més independent, que no depengués de Prefectura”. Això es va aconseguir i “la unitat està madurant cap a una major independència” però “més lentament del que esperàvem”.

Les càmeres: una garantia de transparència

Gallart també s’ha referit a la possible incorporació de càmeres als uniformes dels agents de la Guàrdia Urbana. S’ha mostrat partidari en considerar que “són una garantia tant per a l’agent com per al ciutadà” i “una prova més als jutjats”. El portaveu de CCOO ha afirmat que fa dos anys que van proposar la mesura a l’Ajuntament, però que “encara esperem l’informe jurídic que l’Administració va dir que faria per saber si és viable legalment”. Ha afegit que les càmeres poden fer disminuir les denúncies falses. “Hi ha molts col·lectius antisistema que promouen la denúncia gratuïta als agents quan hi ha una detenció -per detenció il·legal, per racisme, etc-” ha afegit.