Comissions Obreres  fa temps vam guanyar una denuncia a l’Ajuntament per no tenir l’avaluació de riscos dels llocs de treball i tampoc la catalogació dels llocs de treball en la Guàrdia Urbana. Per tant, és obligatori realitzar totes les avaluacions dels diferents llocs de treball de la Guàrdia Urbana.

Per aquest motiu des de fa ja un temps el servei de prevenció de l’Ajuntament de Barcelona, juntament amb els sindicats, estem realitzant aquestes avaluacions, reunint-se en les diferents unitats acordades amb els sindicats.

Els nostres delegats/des de prevenció van estar presents en les entrevistes amb personal del grup de platges,

Els dies 1 i 7 d’agost del 2019 els nostres delegats de prevenció van estar presents en les entrevistes amb personal del grup de platges, per a avaluar els riscos de les activitats que realitzen els companys que efectuen el seu servici en l’embarcació, servei en Buggies, moto, bici i també els efectuen el servei en el mòdul.

Trobem lamentable l’estat de les instal·lacions, la falta d’espai, recursos i fins i tot la deixadesa per part de Prefectura i l’Ajuntament amb “la seva unitat de Platges”.

Des de prevenció de CCOO GUB trobem lamentable l’estat de les instal·lacions, la falta d’espai, recursos i fins i tot la deixadesa per part de Prefectura i l’Ajuntament amb “la seva unitat de Platges”. Una unitat que van muntar de forma unilateral, sense comptar amb els sindicats per a negociar les seves condicions i únicament gràcies al compromís i professionalitat dels treballadors està donant un servei de qualitat i professional.

Hem sol·licitat amb caràcter d’urgència una reunió monogràfica per a tractar totes les deficiències detectades

A causa de la multitud de deficiències detectades, que van exposar els companys davant de la tècnica de prevenció de l’Ajuntament i de l’empresa externa que està realitzant l’avaluació de riscos, hem sol·licitat amb caràcter d’urgència una reunió monogràfica per a tractar totes les deficiències detectades i poder reclamar totes aquelles millores necessàries per al bon funcionament d’aquesta unitat, millorant les condicions dels treballadors i treballadores, millorar el seu confort i sobretot millorar la seva seguretat laboral.

  • Els mòduls no reuneixen les condicions de salubritat, sense separació, ni intimitat ni confidencialitat de la persona que presenta la denuncia amb les que estan esperant.
  • El menjador és multiús, s’usa per a gestionar els decomisos i emmagatzemar-los fins a la seva recollida, per a escorcolls i per a separar al denunciat del denunciant i després els companys han de menjar, a més té a ½ metre el lavabo, a més d’una falta de neteja general. Tenen diverses neveres (que no refreden prou), per la qual cosa sofreixen falta d’espai per a guardar el menjar, un sol microones (que el dia de la visita deixo de funcionar), la font d’aigua no té manteniment, per la qual cosa l’aigua no es pot beure del mal gust que té i tampoc disposen de màquines dispensadores de begudes per a poder comprar aigua o una mica de menjar.
  • Els vehicles disponibles són insuficients i no estan adaptats per a treballar a la platja; 3 buggies que rares vegades es poden usar alhora, perquè sempre hi ha algú espatllat, motos per a recórrer les platges amb les quals no poden accedir a la sorra i bicicletes. Evidentment tampoc es lliuren culots als i les agents per a quan els toqui anar amb bicicleta.
  • Disposen de dues barques, la primera que es va comprar ha quedat obsoleta, per a les funcions i tasques que es realitzen. Cap de les dues embarcacions disposen de sòl antilliscant i la seva coberta rellisca, el material que porten a bord no és el més adequat i es podria millorar (els agents van realitzar petició per escrit), i a més, l’empresa de manteniment presta un servei bastant deficient.
  • La protecció contra els raigs solars és necessària i imprescindible, els agents no reben ulleres de sol, per la qual cosa han de comprar-se de forma particular unes ulleres de sol polaritzades per a protegir-se i també per a poder veure amb claredat la superfície de l’aigua.
  • D’altra banda, la formació es pot millorar amb cursos de reciclatge, de formació de dret administratiu i sancionador marítim, …

Exigim realitzar el més aviat possible les millores proposades.

Per últim, aquí hem fet constar algunes de les deficiències detectades, però, hi ha moltes més; per aquest motiu hem sol·licitat una reunió amb l’administració per tractar aquests temes de forma exclusiva i detallada, i exigim realitzar el més aviat possible les millores proposades.

Si vols fer-nos arribar deficiències de la unitat en la que realitzes les teves tasques policies, envia’ns un correu electrònic ([email protected]) i un delegat/da de prevenció del nostre sindicat, respectant el teu anonimat, es presentarà per fer una inspecció.

 

AMB TU TENIM LA FORÇA

MILLOREM LES CONDICIONS DE TREBALL

DE LA GUÀRDIA URBANA