DENUNCIEM QUE LES PATRULLES UNIPERSONALS POSEN EN PERILL ALS I LES AGENTS DE LA GUÀRDIA URBANA DE BARCELONA

 

En la situació actual, amb un NIVELL  ALT ANTITERRORISTA (ALERTA 4 PERMANENT), i amb incitacions contínues en publicacions encoratjant a atacs a policies, fins i tot amb manuals de com atemptar i consells de com realitzar seguiments per a buscar el moment idoni per a atacar a policies quan es trobin solos.

Davant aquesta situació d’amenaça i l’animadversió cap a la nostra professió, que malauradament creix més en la part més radical de la societat, cada vegada més nombrosa, no entenem com continuen assignant els comandaments patrulles unipersonals per a serveis com a custòdies d’edificis municipals (comissaries, regidories, …), ni entenem com des de Prefectura es permet i autoritza aquesta pràctica generalitzada en tota la Guàrdia Urbana de Barcelona.

Els i les agents que han de prestar aquest servei, una vegada rebudes les novetats, es desplacen soles; ja sigui a peu, en vehicle policial (generalment moto) i fins i tot amb el seu vehicle particular.

Durant aquest desplaçament queden totalment exposats/des, a la mercè de qualsevol atac o agressió, quedant també exposats/des davant qualsevol indisposició o pèrdua de coneixement, sense company/a que pugui avisar a la central.

En els punts fixos que cobreixen es troben, a més, exposats/des al públic, sense proteccions físiques i, en moltes ocasions, en ubicacions sense logística, sense el mobiliari mínim per a prestar el servei, amb una cadira al costat del conserge o en el taulell d’entrada a l’edifici.

 

EXIGIM A LA PREFECTURA DE LA GUÀRDIA URBANA DE BARCELONA…

… que no s’assignin patrulles unipersonals en cap servei, prevalent la seguretat dels i les agents de la GUB per sobre d’intentar cobrir tots els serveis possibles; en tot cas, contractin més policies per la ciutat.