Els ciutadans no poden estar segurs,

si els policies no tenen seguretat.

Tal com es reflecteix en la frase, és molt important tenir una Guàrdia Urbana de Barcelona en òptimes condicions físiques i de salut, ben formada i equipada etc.

Configurar una policia amb les millors condicions i en quantitat suficient donarà a la ciutadania un major i millor servei de prevenció i seguretat, que a més tindrà una resposta presencial efectiva i una disposició a la resolució del conflicte sigui de la naturalesa que sigui.

Per això un dels elements més negatius en la Guàrdia Urbana de Barcelona és la manca d’efectius operatius al carrer i l’envelliment que estan sofrint la plantilla.

Aquests dos factors incideixen directament en la deterioració de la seguretat, que comença a donar senyals alarmants que han de ser abordades i corregides.

Des de les Comissions Obreres demanem a l’administració augmentar en 400 agents de policia la plantilla actual per arribar a una parella de policies per cada 1000 veïns/nes.

La xifra ideal, actualment, seria d’un total de 3500 operatius al carrer, més 200 agents en situació de segona activitat i/o en serveis administratius en oficines tècniques.

Amb aquestes xifres aconseguiríem una patrulla mixta (home-dona) de Guàrdia Urbana de Barcelona per cada 1000 veïns/nes.

També demanem reduir l’edat per acollir-se a la segona activitat als 55 anys.