INFORMACIÓ PROCESSOS DE SELECCIÓ

 

CCOO hem anat demanant a totes les meses d’Oferta Pública durant molt de temps que la fase de concurs comptabilitzi un 40% en lloc del 33% com fins ara, tal com es va aprovar el 2018 en la mesa de la Funció Pública Estatal, per facilitar l’estabilització d’ocupació pública, com s’ha fet en altres províncies del estat. Finalment l’Ajuntament ens ha escoltat, i ha fet una proposta de modificació del “Decreto Ley 2/2003 28 abril”, arran de la Llei d’acompanyament dels Pressupostos Generals de Catalunya.

Les convocatòries que surtin a partir d’ara, constarà a les bases que quan surti la normativa es posarà en vigor el 40%.

 

El calendari de les PROMOCIONS INTERNES i el número de places depenien de l’estudi que els hi vam encarregar a l’administració ja fa un temps per les categories E a C2, de C1 a A2 i de A2 a A1 a més de sistematitzar el sistema de les convocatòries i lligat amb l’Oferta Pública. Doncs, aquest estudi ens han comunicat que es farà durant el mes de març en format d’enquesta. També es farà procés de funcionarització en algunes de les categories.

CCOO ha tornat a deixar ben clar que no estem d’acord amb la quantitat desmesurada de temes en les Promocions Internes, i que tant de temps ens va costar rebaixar. EXIGIM que baixin nombre de temes, igual que EXIGIM que treguin l’entrevista com a prova obligatòria i eliminatòria.

 

Respecte a les bases de comandaments de GUÀRDIA URBANA, incorporen com a acció positiva i gràcies a les mides de la negociació del III Pla d’Igualtat on CCOO ha format part, una reserva de 22 places per a dones. Aquesta acció tindrà eficàcia si en el moment de realització de la primera prova la modificació de la Llei ha entrat en vigor.

Les bases de promoció interna de la Guàrdia Urbana, també, incorporen com a fet diferencial la supressió de les proves físiques i la supressió de l’Assessment Center, que serà substituït per una entrevista competencial i professional.

 

CCOO també va reivindicar, i ara ha sigut acceptada, dins la reserva de places obligatòries del 7% per persones discapacitades, la separació i el reconeixement del 5% per discapacitats físiques i el 2% per discapacitats intel·lectuals. Per això s’ha creat la categoria “AJUDANT SERVEIS AUXILIARS”, que pertany al grup E, i aprovada al Plenari. S’han aprovat 57 places, de les quals convocaran sobre unes 25 en una 1a tanda aquest any. La convocatòria es preveu a finals d’abril. Ara s’està treballant en la confecció de les bases.

 

CCOO sempre vetllant pels processos

i la transparencia!