PER FI! ES RENOVA LA FLOTA DE LA UNITAT D’ACCIDENTS DE LA GUÀRDIA URBANA DE BARCELONA

El dijous 31 de març els delegats sindicals de prevenció vam ser convocats a la Zona Franca per a assistir a la recepció i lliurament de 4 noves furgonetes model Ford Tourneo per a la Unitat d’Investigació i Prevenció de l’Accidentalitat (UIPA).

Amb aquestes 4 furgonetes s’inicia, per fi!, el procés de renovació del parc mòbil de la UIPA que des de Comissions Obreres hem reclamat fa temps, igual que en altres unitats.

A l’espera que es lliurin 10 furgonetes elèctriques més que es troben a meitat del seu procés de licitació i transformació, la necessitada renovació de la flota s’ha iniciat.

Valorem positivament l’arribada d’aquests vehicles després d’anys de reivindicació sindical.

Amb aquestes 10 furgonetes elèctriques es renovaran les 12 furgonetes velles de la UIPA, passant a disposar de 14 furgonetes en modalitat de lísing.

Patró Battenberg

Les noves furgonetes venen amb logotips seguint el patró Battenberg tal com està recollit en les recomanacions de la Generalitat de Catalunya i de la Comunitat Europea.

Més espai més confort

Aquest model és de majors dimensions que les anteriors, la qual cosa dota de major espai i confort. En la part central disposa d’una zona amb taula, seients, endolls, llums… i en la part posterior s’ha adaptat l’espai per a portar tot el material necessari per a les funcions de la unitat.

Visibilitat

Fins i, així i tot, creiem que es podria haver millorat la visibilitat lateral de les furgonetes fent que la pintura blava i groga fos reflectora o directament posant vinil reflector i no pintura.

Imatge

També trobem a faltar que la paraula Policia tingui una major rellevància, perquè no en totes les ciutats d’Espanya, ni tots els turistes coneixen el significat de Guàrdia Urbana.

Tampoc entenem perquè no s’especifica el nom de la nostra ciutat, és a dir, Guàrdia Urbana de Barcelona, això pot provocar que se’ns confongui si hem de circular per altres municipis.Entenem que s’hagi volgut seguir la recomanació de la Generalitat i de la Comunitat Europea, però pensem que aquestes petites modificacions no afecten la intenció d’homogeneïtat de la recomanació i guanyaríem en visibilitat i en reconeixement Policial davant la ciutadania.

Problemes tècnics

Hem informat d’un parell de problemes tècnics que s’han compromès a resoldre’ls amb urgència; un és amb els suports dels senyals i l’altre amb les emissores. Una vegada estiguin resolts aquests problemes les furgonetes es posaran en servei.

Celebrem que la prefectura comenci a seguir les recomanacions de la Comunitat Europea, però els recordem que seria bo aplicar aquest mateix criteri amb les recomanacions específiques de descans per al torn de nit.