INFORMACIÓ D’UNA POSSIBLE REACCIÓ A l’ADMINISTRACIÓ DE LA VACUNA:

LA SÍNDROME DE GUILLAIN BARRÉ.

Des de CCOO-GUB som conscients que la vacunació és necessària per a detenir el virus, però també creiem important que tota la plantilla tingui tota la informació de les possibles reaccions de l’administració de la vacuna.

És cert que en l’últim procediment s’especificava els percentatges d’algunes reaccions a la vacunació.

Però, no entenem com no s’informa d’una reacció que pot donar la vacuna, encara que es pugui produir en tant per cent molt baix i que va ser notificada per CCOO-GUB tant al Departament de Prevenció, com a Inspecció Mèdica i a la Prefectura de la Guàrdia Urbana.

La reacció a la qual ens referim és l’anomenada “Síndrome de Guillain-Barré”, sol començar amb un formigueig i feblesa que comença als peus i les cames, i després s’estén a la part superior del cos i els braços. En, aproximadament, el 10% de les persones amb el trastorn els símptomes comencen als braços o la cara. A mesura que la síndrome avança, la feblesa muscular pot transformar-se en una paràlisi.

Les persones solen experimentar la seva major feblesa durant les dues setmanes següents a l’inici dels símptomes.

Amb aquesta informació no volem que la plantilla deixi de vacunar-se, però sí volem que tingui coneixement de la possible reacció i que, si en algun moment, alguna persona nota algun símptoma estrany, pugui contactar ràpidament amb el seu CAP.

En Guàrdia Urbana de Barcelona ja s’ha produït un cas i el company, després de diversos dies ingressat, ja es troba a casa recuperant-se.