RECLAMEM EL LLIURAMENT DELS VALS

CORRESPONENTS A LA COMPENSACIÓ PER ÚS DE VESTUARI

 

 

 

El personal, que per exigències del servei que realitza, hagi de fer servir la seva pròpia roba de paisà, serà compensat amb un val de vestuari, valorant si s’ha mantingut aquesta condició del servei durant l’any complet o com a mínim un 80% d’aquest.

La compensació econòmica a través del val es realitza en el transcurs de l’any, si bé en data d’avui, les companyes i companys que realitzen serveis de paisà, encara no ho han rebut, havent de costejar inicialment la compra de la roba, quedant a l’espera de rebre el val.

Des de CCOO hem mantingut diverses converses amb Prefectura, sol·licitant que es fes lliurament dels vals als companys i companyes que realitzen aquests serveis i als quals els correspon aquesta compensació, rebent com a resposta que es trobaven en període de licitació, retardant-se el seu lliurament.

Anys anteriors el lliurament s’ha realitzat a la fi d’any, devent els companys realitzar la despesa de forma íntegra i en un breu espai de temps, limitant així la possibilitat d’adquirir peces de vestir que es puguin fer servir en diferents períodes de l’any.

En el 2020, a petició de CCOO, es va aconseguir que el valor dels vals fos fraccionat per a evitar realitzar la compra de vestuari d’una sola vegada, encara que el període per a fer les compres continuava sent molt limitat en el temps.

Per tot l’exposat anteriorment:

 

Avui tornem a reclamar el lliurament dels vals, corresponents a la compensació de vestuari de l’any 2021, amb la finalitat d’evitar que el personal que realitza serveis de paisà hagi d’anticipar el cost de l’adquisició de roba per als mesos estivals, amb el perjudici que ocasiona, i aconseguint un termini més ampli per a fer un ús del val més racional amb les necessitats de vestuari de tot l’any.