RESUM COMITÈ DE SEGURETAT I SALUT LABORAL GUÀRDIA URBANA DE BARCELONA D’OCTUBRE

 

RESUM COMITÈ DE SEGURETAT I SALUT LABORAL DE GUÀRDIA URBANA DE BARCELONA ’OCTUBRE.

 

 

El passat 9/10/2020 les i els delegats de prevenció de CCOO GUB van ser convocats a la reunió telemàtica del Comitè de Seguretat i Salut Laboral de Guàrdia Urbana de Barcelona, on es van tractar els següents temes:

 

SEGUIMENT CASOS COVID 19

Des d’inspecció mèdica ens informen que s’han realitzat més de 2000 test ràpids i més de 700 proves PCR. I que en data d’avui tenim menys de 100 afectats, entre positius, confinats i persones vulnerables, amb només 11 casos positius actualment.

Sol·licitem que es realitzin més proves ràpides a la plantilla, per a evitar contagis i prevenir confinaments i que s’estudiï la viabilitat de tenir mesuradors de temperatura en les dependències.

 

VACUNACIÓ CONTRA LA GRIP

Es realitzarà com de costum la vacunació contra la Grip. Per a una millor gestió es realitzaran unes consultes de mostreig en les unitats per a tenir una orientació de les vacunes que seran necessàries.

 

INFORMACIÓ DE LES VISITES PREVENTIVES REALITZADES

El servei de prevenció de l’Ajuntament fa un petit resum de les visites realitzades en els últims mesos i un repàs de les quals queden pendents. Convocant-nos per realitzar una visita extraordinària a UT8 després de rebre la nostra reclamació per les deficiències en els vestuaris masculins on les companyes en sortir del seu vestuari veuen als companys com s’estan canviant en tenir les portes obertes per a una correcta ventilació pel COVID 19.

 

PROJECTE D’OBRES

Ens comuniquen que segueix el procés d’execució de les noves comissaries d’UT5  i UT9, estant pendents de rebre els pressupostos. Informant també que la situació actual amb el COVID 19 està afectant a tot el tema pressupostari.

 

TORN OBERT DE PARAULA

Durant el torn obert de paraula des de CCOO GUB consultem els següents temes:

 

ITV a Badalona: les furgonetes de Zona Franca passen la ITV a Badalona, creiem que portar-les allí exposa al company que va, a més de la pèrdua de recursos i temps que suposa. L’administració argumenta que l’únic motiu és per motius de logística, que els posen pocs problemes en demanar hora. Raonament insuficient des del nostre punt de vista i risc innecessari davant qualsevol incidència.

Taller de Reparacions: informem que rebem queixes de la demora en les reparacions que sofreixen les furgonetes de la UREP que s’envien al taller.

 

Aprofitem la reunió per a informar l’administració que hem registrat diferents peticions o sol·licituds que detallem a continuació:

 

Petició de Fonts d’Aigua: amb la retirada de les ampolles d’aigua de les màquines de vending les unitats s’han quedat sense subministrament d’aigua per als treballadors.

Reclamació Teclats amb Retroiluminació per a HO: reclamem nous teclats per a evitar els reflexos en les tecles que produeix la il·luminació de la sala, petició que ja vam fer el 29/05/2019. L’administració comenta que aquest tema pensava que ja estava solucionat.

Instal·lació finestres abatibles en UT4: sol·licitem que s’instal·lin finestres amb algun sistema d’obertura i la seva respectiva reixa de protecció, per a poder oferir una correcta ventilació, com estableix una de les principals mesures per a combatre el COVID 19.

Passadís Accés Gimnàs Prefectura UT3: tornem a reclamar el canvi del passadís d’accés al Gimnàs pel qual accedeixen les companyes, actualment els companys que van a les dutxes han de creuar per aquest passadís creuant-se amb les companyes mentre van amb la tovallola, situació incòmoda que no entenem com l’administració no ha corregit. Fent l’entrada per la rampa de sortida d’emergència se solucionaria aquest tema i es guanyaria espai per a instal·lar noves taquilles més grans, una altra de les deficiències que portem anys reclamant.

Millores Accés Pàrquing Prefectura: des de CCOO GUB portem anys reclamant que s’instal·li un sistema d’accés al pàrquing de prefectura eficient i segur. Actualment el sistema d’obertura se sol·licita xiulant el conductor, les càmeres no donen una imatge nítida suficient, ni enfoquen la matricula, ni el conductor. Portem reclamant un sistema d’obertura per codi, comandament o que simplement sol·licitin per emissora l’obertura de la porta, però, des de prefectura no adopten cap mesura.

Petició de Mobiliari i Millores en T01: reclamem armaris per al T01 ja que actualment els arxivadors amb les actes es troben en el sòl, sota la taula. A més de mobiliari adequat per a atendre els ciutadans, el que es va col·locar després de la reforma de fa 1 any és mobiliari usat tret d’algun despatx, que no reuneix les condicions necessàries i que pot suposar un risc en situacions de persones violentes o alterades.

Proposta de Millora Mostrats Novíssim: El taulell d’accés a l’edifici Novíssim de la Plaça Sant Miquel té dues entrades una per cada costat i cap cristall de protecció, per la qual cosa els agents que allí presten servei estan totalment desprotegits abans qualsevol intent d’agressió o atemptat. A més, que el taulell té corrents d’aire quan entren o surten treballadors/es o ciutadans/es, és impossible mantenir una temperatura estable, per la qual cosa sol·licitem la seva reforma.